Om swedenoffroad.se

Offroad som betyder utanför väg, är det engelska uttrycket för att köra i terräng. Vid körning offroad med bil kan det vara bra att ha: 4 hjulsdrift, lågväxel och differentialspärr. Dessutom om man har antispin-system är det också bra.

För att köra offroad med bil så är det en stor fördel att bilen är anpassad för olika typer av terräng, Typ en ORV-bil, där ORV står för Off Rad Vehicle så man inte använder av sin SUV, där SUV står för Sport Utility. För ORV fordonet är tillverkat för att klara alla typer av terräng som man utsätter bilen för. Då en SUV är i princip är en vanlig bil med 4 hjulsdrift men som är högre. I och för sig klarar den lite lätt svår terräng. Men inte en bil som man tar en tur ut i skog och annat svår terräng.

Tävlingar inom offroad organiseras i Sverige genom Svenska Bilsportförbundet (SBF).

Swedenoffroad.se bildades 1995 och har sedan dess anordnat tävlingar och andra trevliga äventyr. Vi träffas cirka en gång per månad och då finns det möjlighet att köra i terräng med alla typer av offroad bilar, nya, gamla, små men kravet är att de är skattade, försäkrade och besiktade. Och inte de får inte väga mer än 3,5 ton. På våra träffar är både gamla som nya välkomna och det finns alltid någon som kan komma med goda råd och tips eller rent av att hjälpa till att mecka med din bil. Om intresse finns så kan du lösa ett medlemskap i förväg eller på plats när du kommer till en av våra träffar.

För dig om vill tävla så har vi några som är väldigt aktiva tävlande som ställer upp om du skulle vilja ha hjälp eller råd och tips. Man kan börja tävla redan som 15 åring. Vi anordnar cirka fem lokala tävlingar om året och har du inte licens så kan du köpa en prova-på licens på tävlingen. Kontakta gärna vår tävlingsansvarige för mer information.

Vill du inte tävla själv så är du ställa upp som funktionär på våra tävlingar och får vara med i händelsens centrum utan att bli smutsig, blöt och kall själv

Vi anordnar familjeaktiviteter lämpliga för alla och på träffarna finns grillen på plats så ta med något gott att lägga på. På våra tävlingar finns det alltid en grillad korv med dryck att köpa sig när hungern slår till.

Medlemskap

om swedenoffroad.se 1Betalar in medlemsavgiften 450: – till klubbens PG 123456-7 och uppger namn och personnummer. Medlemskapet gäller för hela familjen. Skickar sedan ett mail till info@swedenoffroad.se med följande information så att vi kan registrera medlemskap både för dig och din familj.

  • namn på alla i familjen som vill vara medlemar
  • adress
  • telefonnummer
  • mail
  • personnummer på alla i familjen som vill vara medlemmar

Kvitto på betalningen måste tas med så vi kan se att du har betalt.

Ett annat sätt är att betala medlemsavgiften på är att det på plats vid tävlingar eller våra träffar men du ändå måste skicka ett mejl med era personuppgifter till oss på info@swedenoffroad.se

Medlemskap betalda i oktober eller senare gäller även för hela nästkommande år.

Vi behöver alla uppgifter på alla familjemedlemmar för att kunna lägga in er som SBF-medlemar annars kan ni inte utnyttja ert medlemskap där.

Kontaktuppgifter:

Ordförande:                      Leif Karlsson      leif.karlsson@swedenoffroad.se

Vice ordf.:                          Gunilla Lind        gunilla.lind@swedenoffoad.se

Sekreterare:                      Jim Jansson        jim.jansson@swedenoffroad.se

Kassör:                 Lars Larsson       lars.larsson@swedenoffroad.se

Webbdesign:                    Jill Frid  jill.frid@swedenoffroad.se

Övrigt:                                 info@swedenoffroad.se

Telefonnummer:            0708 -22 99 44

Länktips:

http://www.wikiloc.com/trails/offroading/sweden

http://www.offroad.se/art/traffoff.asp

http://www.swedenoffroad.com/

http://www.sork.org/

http://www.off-road.com/jeep.html

http://www.fourwheeler.com/

Pressmeddelande

om swedenoffroad.se 2Välkommen till Sweddenoffroad.se nya sida. Nu lanserar vi den nya uppfräschade hemsidan. Så att det ska bli lättare för medlemmar och andra nyfikna vetgiriga människor som är sugen på att testa offroad körning i skog, vatten och annan utmanande terräng.

Vi erbjuder olika paket som du kanske vill testa. Som till exempel att testa köra en enormt stor grävmaskin ensam eller så tar du med dig en kompis. Eller så kanske testar du vår Jeep turer som är verkligen offroad i sin rätta bemärkelse.

Som medlem kan du följa oss på vår hemsida Swedenoffroad.se och se när det är dags för tävlingar så du vet om du vill köra eller inte. Annars går det alltid bra med att vara funktionär på tävlingarna. Man också bara titta på och följa den spännande och nervkittlande tävlingen vid sidan om banan. Och se de tävlande bli leriga och smutsiga medan de kämpar över stock och sten, genom vatten och lerpölar. Och vara glad över att det inte är du som blir smutsig.  Har du inte någon licens och vill testa att tävla så går det att teckna en ”prova-på” licens på plats. Så länge din bil uppfyller alla säkerhetsföreskrifter.

Men det stora som vi medlemmar ser fram emot varje år är Sverige Offroad Äventyr som är ett arrangemang som går i stapeln de tre första veckorna i september som innefattar totalt 25 dagar av körning. Med början i Trelleborg och med avslut i Haparanda. I år har det 600 förare anmält sig och från femton olika länder. Vi är ett tjugotal från klubben Swedenoffroad.se som ska testa denna speciella och tuffa men givande och kul utmaning. Och förhoppningsvis få vänner för livet!

I övrigt så försöker vi träffas en gång per månader. Då vi samlas både gamla som nya medlemmar för att utbyta tips och råd angående körning eller när man meckar med bilen. På dessa träffar är alltid grillen framme så du kan passa på att slänga på något gott på grillen och avnjuta det i trevligt sällskap tillsammans med din familj. I övrigt så brukar vi har några fester som är förlagda med jämna mellanrum. Den närmaste är vår årliga höstfest. Då vi träffas och har kul alla medlemmar med familj.

Vi hälsar er hjärtligt välkommen gammal som ung, tjej som kille till Swedenoffroad.se!