Sveriges Offroad Äventyr arrangeras årligen och för sjunde året på rad nu den 1-23 september 2016! Det är norden längsta terrängbilsäventyr som lockar totalt 600 terrängbilar med förare från 15 olika länder under de 25 offroaddagarna från Trelleborg till Haparanda!

Offroad Sweden 1

Detta äventyr får din bil känna på alla påfrestningar bilen kan utsätta för, när de får körs genom skog och mark, över stock och sten. Motorn rusas och segar sig på en låg växel. Du känner hur hjulen slirar fast du har den i fyrhjulsdrift. Du studsar i sätet när bilen sakta men säkert tar sig genom terrängspåret skumpande upp och ner, hit och dit. Underbart!

Så nu i september så består Sveriges Offroad äventyr av 25 dagar i skiftande terräng och i 375 mil genom Sveriges vackra landskap. Du kommer få uppleva saker som du aldrig trott att du skulle få uppleva. Marken som vi kommer köra på är privatägd terräng. Mellan offroadkörningarna så kan man passa på att titta på sevärdheter och andra intressanta platser som finns i närheten. Vi tar in på närmaste vandrarhem eller camping.

En körning som du aldrig varit med om

Sveriges Offroad Äventyr går inte att jämföra med andra turer. Du får uppleva ovanlig terrängkörning. Från Skånes platta landskap upp till Haparandas fjällnatur. Men framför allt så får du uppleva den underbara gemenskapen mellan alla förare och övriga deltagare. Det slutar med att ni utbyter adresser och användarnamn på facebook. Så får man en vänskap som varar livet ut rent av!

Äventyret börjar i Trelleborg i södra Skåne och hela vägen upp till Haparandas karga natur. Där man kan se samer och dess renar. Och får uppleva den fantastiska midnattssolen i norra Sverige.

Sveriges Offroad Äventyr utmanar dig med alla tänkbara terränger så som skog, fjäll, grus, lera, fallna trädstammar, högt vatten, berghällar och till och med kvarvarande snön från förra vintern om vi har tur.

Offroad Sweden 2

Passar alla

Det som är det fina i detta äventyr att du som deltar får träffa offroaders från olika håll i världen. Vi har deltagare från femton olika länder. Så du får verkligen testa dina språkkunskaper och rent av att du lär dig ett nytt språk. Det fina i kråksången är att du inte är tvungen att vara med alla dagarna för du kan hoppa på eller av tåget när du vill. Vilket gör att det passar gammal som ung, tjej eller kille! Dessutom så behövs det ingen föranmälan till hela äventyrer.

Under hela tiden finns det möjlighet att få tips, råd och hjälp av personal som befinner sig i vår galanta men fullt utrustad husbil. Personalen har en viss erfarenhet av sjukvård dessutom.Offroad Sweden 3

Ni kommer ha tillgång till vår terräng guider som är mångårig erfarenhet av dessa olika terränger vi erbjuder våra deltagare under Sveriges Offroad Äventyr.

Terrängkörnings dagsprogram:

Dagarna på vår offroad turer börjar med:

Klockan 9.00 – 10.00 Anmälan vid start
Klockan 10.00    – 10.30 Information och utbildning om hur det är att köra i dagens terräng
Klockan 10.30 – 16.00    Köra fritt i den aktuella terrängen
Klockan 16.00 Sammanfattning av dagen, vad som har varit bra eller dåligt, vad man bör tänka på och så vidare.